Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Αναβάθμιση υποδομών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) »

«Αναβάθμιση υποδομών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) »

Άμεση είναι η ανάγκη να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές  της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. στην Θεσσαλονίκη, σε αντιστοιχία με τις υφιστάμενες της κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα (Δ.Ε.Ε.).
Με δεδομένο το εύρος της εδαφικής της αρμοδιότητας στην οποία περιλαμβάνεται  πλέον η μισή Ελληνική Επικράτεια (από Θεσσαλία μέχρι Έβρο), μετά και την περαιτέρω επέκταση αυτής σε Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη της έγκαιρης διεύρυνσης των υφιστάμενων δομών.
Προς την κατεύθυνση αυτή η δημιουργία Εργαστηρίου Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών (DNA) και Τοξικολογικού Εργαστηρίου, είναι απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων αναγκών.
Η ίδρυση των Εργαστηρίων αυτών θα αποσυμφορήσει το μεγάλο όγκο εργασίας της Δ.Ε.Ε, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εξέτασης ευαίσθητων ιχνών - πειστηρίων και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους από την αποστολή τους στην Αθήνα. Η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των δειγμάτων και η ταχύτερη περαίωση των εργαστηριακών εξετάσεων θα συμβάλλει καθοριστικά στην απονομή της δικαιοσύνης.
Όπως απεδείχθη και με την ίδρυση του Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών πειστηρίων της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. το οποίο αποσυμφόρησε καταλυτικά το αντίστοιχο Εργαστήριο της Δ.Ε.Ε. και εξυπηρετούνται άμεσα οι Υπηρεσίες αρμοδιότητας Υ.Ε.Ε.Β.Ε., έτσι και η ίδρυση των Εργαστηρίων αυτών θα δώσει άλλη διάσταση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας συνολικά. Άλλωστε σε αντιστοιχία με τη διεθνή πρακτική, αυτός πρέπει να είναι και ο επιδιωκόμενος στόχος κάθε φορά. Να γίνονται τομές προς όφελος του κοινωνικού συνόλου κάθε φορά που οι ανάγκες το επιβάλλουν.
Για την επάνδρωση των προτεινόμενων Εργαστηρίων, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στελέχη από το επιστημονικό δυναμικό του Σώματος. Προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε. καθώς και σε διάφορες Υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Του Αστυνόμου Α΄ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Δημητρίου (Δρ. Χημικός / M.Sc./Φαρμακοποιός) υποψήφιου μέλους του συνδυασμού  ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  για το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Κ.Μακεδονίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου