Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η ΝΕΣΠΑΑ στο μεταγωγών Θεσσαλονίκης


Εκλεγμένα  στην ΕΑΚΜ και στην ΠΟΑΞΙΑ μέλη μας, επισκέφτηκαν την εβδομάδα αυτή την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και συναντήθηκαν με την διοίκηση και λοιπό προσωπικό που καθημερινώς και αδιάκοπα, έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα πίσω από τοίχους και κάγκελα και απαιτούν την συνεχή και επαυξημένη επαγρύπνηση τους καθόσον ένα και μοναδικό λάθος στοιχίζει πολλά και σε πολλούς.
Στο πλαίσιο αυτό και ως απόρροια των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση και ανάλυση, από την πλευρά μας, προτάθηκαν τα ακόλουθα:
α) Ειδικό επίδομα σε όσους Υπηρετούν σε Υπηρεσίες Μεταγωγών.
β) Επαναφορά του Π.Δ. με νέα κοινή Υπουργική Απόφαση, ούτως ώστε η  μεταφορά κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα από και προς τα νοσοκομεία και η φρούρηση κατά την διάρκεια ιατρικών εξετάσεων να πραγματοποιείται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
γ) Μεταστέγαση του κτιρίου της ΥΜΔΘ σε χώρο με περιορισμένη πρόσβαση και με προδιαγραφές που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς.
και δ) κάλυψη κενών οργανικών με μεταθέσεις.
Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση που αισθανθήκαμε από το γεγονός ότι ένεκα των τελευταίων γεγονότων που έλαβαν χώρα η ηγεσία, λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο έργο της διοίκησης και κατόπιν καθαρής σκέψης δεν επανέλαβε φαινόμενα παρελθόντων ηγεσιών να θέτει σε διαθεσιμότητα διοικητές, αξιωματικούς προσωπικό από τα σπίτια τους.

                      ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου