Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΝΕΣΠΑΑ για τα κέντρα φιλοξενίας



Σήμερα τα εκλεγμένα μας μέλη στα ΔΣ στην ΠΟΑΞΙΑ και την ΕΑΚΜ, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και ήρθαν σε επαφή με αστυνομικούς όλων των βαθμών και καθηκόντων που έχουν επιφορτιστεί με την αστυνόμευση των δομών αυτών και καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολυδιάστατα προβλήματα των οποίων γίναμε αυτόπτες μάρτυρες και κοινωνοί.
Παράλληλα με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κου Αρχηγού στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη μας πραγματοποίησαν από κοινού με το Προεδρείο της ΕΑΥΘ συνάντηση με αυτόν, όπου οι μεταθέσεις αστυνομικών, η ενίσχυση του Ν. Θεσσαλονίκης με οχήματα και οι αποσπάσεις από τρίτους νομούς προς κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν από την δημιουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών μονοπώλησαν σχεδόν το ενδιαφέρον. 
Από την πλευρά μας ζητήθηκε όπως σε περίπτωση πραγματοποίησης αποσπάσεων προς ενίσχυση νομών όπου έχουν συσταθεί κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αυτές να περιλαμβάνουν και αξιωματικούς, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος όπου διοικητές υπηρεσιών αναγκάζονται να αφήνουν τις υπηρεσίες τους και να μεταβαίνουν για υπηρεσία σε κέντρα φιλοξενίας.

                                               ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου