Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ερωτήματα προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ της Ε.Α.Κ.Μ.

προς:  κ. Πρόεδρο Ε.Α.Κ.Μ
κοιν:    Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Με την ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Μ. από 9-11-2015 μου γεννήθηκαν κάποια εύλογα ερωτήματα -παρατηρήσεις:
α) Με εγκαλέσατε στην τάξη. Ερώτημα: αν όντως με εγκαλέσατε για ποιο λόγο;  μήπως ότι έφερα ως πρόταση την κοινή κάθοδο όλων των υποψηφίων της Ε.Α.Κ.Μ. στις εκλογές της Π.Ο.ΑΞΙ.Α;  Έχετε κάθε δικαίωμα να καταψηφίσετε την πρόταση αλλά όχι να με εγκαλείτε.
β) Μόνο δύο από τα τρία μέλη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. συμφώνησαν με την πρότασή μου;  δηλαδή το τρίτο μέλος συντάχθηκε με την πλειοψηφία; Γιατί όπως σας ανέφερα και στο Δ.Σ. η απόφαση μας ήταν ομόφωνη.
γ) "Επιχειρηματολογώ" ότι δε με ενόχλησε η Ομοσπονδία και για αυτό έκανα την πρόταση.Το επιχείρημα είναι ένα και δυνατό το οποίο είναι μια και δυνατή και ενωτική φωνή της Ε.Α.Κ.Μ. πάντα στα πλαίσια της Ομοσπονδίας που πάντοτε σεβόμαστε, είμαστε μέλη της και αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων. Από μέλος της πλειοψηφίας αναφέρθηκε ότι θα σας δώσουν 2 ή 3 θέσεις και τότε απάντησα  "σεβαστό και δικαίωμα σας, εμείς ως ΝΕ.Σ.Π.Α.Α., δεν έχουμε μιλήσει με την διοίκηση της Ομοσπονδίας και δεν έχουμε κάποια σχετική πρόταση."
δ)Σε ποιο ακριβώς σημείο στράφηκα εναντίον της Ομοσπονδίας ;  την οποία όπως προανέφερα σεβόμαστε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα κριτικάρουμε και δεν θα παρεμβαίνουμε σε οποιαδήποτε θέση ή πρόταση με την οποία διαφωνούμε.
ε) Γιατί δεν αναφέρετε καθόλου ότι τέθηκε από την πλευρά μου, εφόσον δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, τα χρήματα που θα δοθούν από την ΠΟΑΞΙΑ στις ενώσεις να διατεθούν στα ορφανά παιδιά αστυνομικών;
ΥΓ1. Από τη στιγμή που αναφέρεστε σε πρακτικά της συζήτησης πρέπει να αναφέρονται όλα επακριβώς και προτείνουμε από εδώ και στο εξής τα πρακτικά των Δ.Σ. να καταγράφονται και με τεχνικά μέσα και να τηρείται αρχείο στα γραφεία της Ένωσης,
 ΥΓ2 Αν έγινε από συνδικαλιστική απειρία του προεδρείου, το κατανοώ, σε διαφορετική περίπτωση, το πνεύμα συνεργασίας που επικαλείστε δεν το υποστηρίζετε.

Εκ μέρους της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Κ.Μ. - Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α

1 σχόλιο:

  1. Θεσσαλονίκη 11/11/2015
    ΑΠΟ:
    ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Α.Κ.Μ.
    ΠΡΟΣ:
    Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α.

    Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση σας, καθόσον τίθεται ζήτημα επι προσωπικού, προφανώς απο το μέλος που σας εκπροσωπεί, να γνωρίζετε, πολύ δε περισσότερο το προαναφερόμενο μελος, οτι η άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων διέπεται απο αρχές, ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ ξανά με εσωπαραταξιακες ανησυχίες και ανακοινώσεις άνευ ουσίας που ως μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Κάποιοι, οφείλουν να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να αντιληφθούν οτι η προεκλογική περίοδος εχει τελειώσει. Με τον τρόπο λειτουργίας τους αναρωτιέται κανείς αν τα κίνητρα συμμετοχής τους στο συνδικαλισμό ειναι ο αγώνας για το συμφέρον του σώματος ή η προσωπική προβολή, ο λαϊκισμός κ ο εγωκεντρισμός. Όταν ωριμάσουν και αισθανθούν την ευθύνη που τους βαραίνει, είμαστε δίπλα τους για να συνεχίσουμε την κοινή μας δράση και πορεία για το μέλλον του σώματος.

    Πάντα με ενωτική διάθεση
    Ιωάννης Ψαρογιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή