Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ...

Για σένα που νομίζεις...
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ...

Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου.

από ποίημα του Martin NiemöllerΌπως είναι γνωστό, τον Ιανουάριο του 2018, με το άρθρο 26 του Π.Δ. 6/2018, αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση  καταργήθηκε το αμετάθετο των Αξιωματικών στον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη ανησυχία σε μεγάλο αριθμό αξιωματικών.
Ως Πρωτοβουλία, που εκπροσωπείται και στο Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ, με ανακοίνωση μας ζητήσαμε την σχετική παρέμβαση της Ομοσπονδίας, διότι δημιουργούνται "σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, καθώς όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές είναι νεαρής ηλικίας και με σοβαρές οικογενειακές υποχρεώσεις (παιδιά μικρής ηλικίας) , οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη" .
Η ΠΟΑΞΙΑ, με ανακοίνωση της, αντέδρασε άμεσα και προς την ορθή κατεύθυνση, ζητώντας την "απόσυρση αυτής της σκανδαλώδους διάταξης ... που παρέχει την ευχέρεια στη διοίκηση για άδικες και προκλητικές αποφάσεις" , ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με δήλωση του, την χαρακτήρισε "πισωγύρισμα στις δεκαετίες του 80 και του ’90 όταν ο κάθε αστυνομικός ήταν έρμαιο του κάθε κομματάρχη".
Μετά και από τις ανωτέρω συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ (με εκπροσώπηση και της ΝΕΣΠΑΑ) με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία, μεταφέρθηκε η έντονη ανησυχία των συναδέλφων και ζητήθηκε η άμεση απόσυρση του άρθρου 26, ενώ από πλευράς της ηγεσίας, αναγνωρίστηκε "το δίκαιο των αιτιάσεών μας" και  έγινε δεχτή η συνεργασία με την Ομοσπονδία, "προκειμένου να καταλήξουμε σε μια τελική μορφή της ρύθμισης που θα εξυπηρετεί και το υπηρεσιακό συμφέρον αλλά και δεν θα καταστρατηγεί τον υφιστάμενο Κανονισμό Μεταθέσεων ο οποίος είναι αποτέλεσμα σκληρών συνδικαλιστικών αγώνωνκαι δόθηκε η δέσμευση, ότι σε συνεννόηση με τη φυσική ηγεσία θα επανεξεταστεί το θέμα.
Όντως, σε υλοποίηση της ανωτέρω υπόσχεσης έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, που όμως δεν άλλαξαν την ουσία της υπόθεσης και δεν εφησύχασαν τους συναδέλφους μας, ιδιαίτερα τους νέους στον βαθμό του Α/Υ και τους παλιούς στον βαθμό του Α/Α.
Δεν αμφισβητούμε τις καλές  προθέσεις της ηγεσίας,  πλην όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...
Η πρωτοβουλία μας έθεσε εκ νέου το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ και τονίσαμε πως πρέπει άμεσα να κινηθεί η διαδικασία για την κατάργηση του άρθρου 26, γιατί  για να  επιλυθούν κάποια μικρά σε αριθμό προβλήματα ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν περισσότερα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως βαθμού, να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την μερική ή ολική επιστροφή στις εποχές των κομματαρχών που μετέθεταν συναδέλφους με βασικά κριτήρια το φρόνημα τους ή την άρνηση να αποδεχθούν πιέσεις για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Σήμερα αφορά τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές, αύριο μήπως τους Αστυνόμους Α΄ και τους Υπαστυνόμους ;  μεθαύριο τους Ανθυπαστυνόμους και ύστερα τους Αρχιφύλακες και τους Αστυφύλακες ;
Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία να αφουγκραστεί την άποψη μας και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις του Π.Δ. 6/2018 και να είναι βέβαιοι πως οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας, παραμένουν αυστηρά προσηλωμένοι στον κοινό αγώνα, στον στόχο που η ίδια η ηγεσία έθεσε, για "μία σύγχρονη Αστυνομία πλάι στον πολίτη και απέναντι στην εγκληματικότητα".ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

και ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου