Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΝΕΣΠΑΑ σε Α.Τ. Λευκού Πύργου και Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας



Αντιπροσωπεία μελών της ΝΕΣΠΑΑ επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Λ.Πύργου και το Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας και συνομίλησε με συναδέλφους, με σκοπό να διαπιστώσει δυσλειτουργίες και προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη αναδιάρθρωση.
Αμφότερες οι υπηρεσίες έχουν μειωμένη δύναμη από την προβλεπόμενη στην οργανική τους, με τις όποιες αναμενόμενες συνέπειες.
Για τον περιορισμό των όποιων δυσλειτουργιών στα Τμήματα αυτά, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την ηγεσία. 
Στα πλαίσια αυτά χρειάζεται  αποφυγή πάρεργων, όπως επιδόσεις (χρειάζεται γενικότερη ρύθμιση),  μείωση δυνάμεων  που διατίθενται σε Αστυνομικά μέτρα, επανεξέταση  περιπολιών σε περιοχές που δεν κρίνεται αναγκαία η παρουσία τους.
Επίσης προέχει η ορθή αξιοποίηση των υπαρχόντων πολιτικών υπαλλήλων, καθώς και των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία γραφείου.
Θεωρούμε άκρως απαραίτητο να μην διατίθενται σε υπηρεσία αστυνομικών μέτρων, οι Διοικητές και Υποδιοικητές των υπηρεσιών αυτών, καθώς και με φειδώ οι υπόλοιποι Αξιωματικοί.
Στην κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζουμε την πρόσφατη γενικότερη  τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα:  "οι διοικούντες δεν πρέπει να διατίθενται σε τέτοιου είδους μέτρα προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής εποπτείας της διοίκησης και της περιοχής τους" .  Μένει στην φυσική μας ηγεσία να υλοποιήσει την θέση του κ.Υπουργού.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως, όλο το προσωπικό του Α.Τ. Λευκού Πύργου και του Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας, κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναδιάρθρωσης και συνεχίζουν να προσπαθούν -παρά τα όποια προβλήματα- για την αρτιότερη λειτουργία τους.
Τέλος αυτονόητο είναι πως οι Αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες θα πρέπει έμπρακτα να χρήζουν της στήριξης και της εμπιστοσύνης της φυσικής ηγεσίας.

ΝΕΣΠΑΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου