Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Αντιδεοντολογική και αντικαταταστική απόφαση...

Με αφορμή την πρόσφατη σύσταση επιτροπής από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων, ως ΝΕΣΠΑΑ έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Είμαστε πάντοτε θετικοί και πρωτοπόροι σε οτιδήποτε έχει θετικό πρόσημο για τους συναδέλφους.
Δυστυχώς όμως η παραπάνω επιτροπή συγκροτήθηκε με τρόπο αντιδεοντολογικό και αντικαταταστικό, γεγονός που μας βρίσκει αντίθετους.
Νομίζουμε πως είναι εύλογα τα ερωτήματα μας:
α) Γιατί δεν συγκλήθηκε το ΔΣ της Ένωσης να αποφασίσει για την συγκρότηση της επιτροπής ;
β) Γιατί δεν κατατέθηκε σχετική πρόταση στην αντίστοιχη επιτροπή που είχε συγκροτήσει εδώ και 6 μήνες η ΠΟΑΞΙΑ ;
γ) Γιατί εδώ και καιρό το Προεδρείο της Ένωσης, που γνώριζε σχεδόν το σύνολο της πρότασης δεν ενημέρωσε ως όφειλε και δεν προώθησε πιθανές προτάσεις των μελών της (Ανθυπαστυνόμων, αξιωματικών ΣΑΕΑ, ΤΕΜΑ, του Ν.3686/2008) ;  Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον όσο καλοπροαίρετοι και αν είμαστε μήπως έχει μόνο ψηφοθηρικούς λόγους;
Σημειώνουμε πως δεν θέτουμε θέμα ικανότητας ή μη των ατόμων που στελέχωσαν την επιτροπή αλλά των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.
Προτείνουμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου ανοιχτού ΔΣ, στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΘ, παρουσία και εκπροσώπου της ΠΟΑΞΙΑ, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να μπορούν να συμμετάσχουν.
Η ΝΕΣΠΑΑ από την ίδρυση της, αγωνίζεται για το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς προκαταλήψεις και πάντα με διαφάνεια μέσα από θεσμικές διαδικασίες.

                                                         ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου