Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ...

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ
Μετά τη χθεσινή ιταμή πρόκληση του Υπουργού Εργασίας κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ αλλά και την απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά του προς τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, διαλύθηκαν πλέον και οι τελευταίες αμφιβολίες αλλά και οι ψευδαισθήσεις ορισμένων ότι η Κυβέρνηση θα επεφύλασσε ενδεχομένως διαφορετική μεταχείριση για τους ένστολους.
Ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ λοιπόν δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, δεν αναγνωρίζει ότι είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, εργαζόμενοι 6 με 7 ημέρες την εβδομάδα, ημέρα και νύχτα, χωρίς ωράριο, «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» την απόφαση του ΣτΕ που στο αιτιολογικό της κάνει λόγο ρητά για τις ειδικές συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών και Αστυνομικών, οι οποίες συνεπάγονται αυξημένους κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, γεγονός που επιβάλλει την ιδιαίτερη μεταχείριση που διαχρονικά επιφύλαξε ο νομοθέτης.
Η πρόκλησή του όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα, όταν πρότεινε να εξετάσουμε τη μετάταξή μας σε άλλες υπηρεσίες! προκειμένου να συμπληρώνουμε τα συντάξιμα έτη που απαιτούνται όταν αποστρατευόμαστε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας.
Συνάδελφοι,
Το σχέδιο-έκτρωμα του της κυβέρνησης ισοπεδώνει τις συντάξεις μας, καθώς είτε 25 χρόνια εργάζεται κάποιος είτε 40 έχει τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές, ξεθεμελιώνει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δημιουργεί ένα ταμείο «τέρας», το ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) που βάζει στο ίδιο «καλάθι» όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οδηγεί στην κατάργηση του εφάπαξ και των επικουρικών μας συντάξεων.
Οι κυβερνώντες ξέχασαν όλες τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και ενδεδυμένοι πλέον με τα κυβερνητικά κουστούμια αλλά και την μνημονιακή προβιά, εφαρμόζουν το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο, χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε γράμμα από τις εντολές των δανειστών, με τους οποίους υποτίθεται διαπραγματευόμαστε δήθεν σκληρά….
Θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας;
Θα τους αφήσουμε να ξεθεμελιώσουν τον χαρακτήρα της δημόσιας και κοινωνικής Ασφάλισης;
Θα τους αφήσουμε να μας προσβάλλουν ως εργαζόμενους σε έναν οργανισμό με εκατοντάδες νεκρούς;
ΟΧΙ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΩΣ ΕΔΩ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
2014 poaxia no ypografes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου