Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Self Tests και στην Ελληνική Αστυνομία

 


                                                 



Με έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι σύμφωνα με τα 1588,1582,1583 Φ.Ε.Κ. , τα οποία εκδόθηκαν την 19η Απριλίου , προβλέπεται η δωρεάν χορήγηση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (Self Tests ) , σε ιδιωτικούς υπαλλήλους ορισμένων κατηγοριών, σε υπαλλήλους ΟΤΑ, σε Υπαλλήλους Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και λοιπών Υπηρεσιών Δημοσίου Τομέα, πλην της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Την προηγουμένη των δημοσιεύσεων των ανωτέρω Φ.Ε.Κ. διαβάσαμε ότι οι Υπάλληλοι των χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων μέσω των εκπροσώπων τους πίεσαν και εντάχθηκαν ομοίως στις ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων  .

Εδώ και ένα έτος οι Υπηρεσίες αιχμής της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν :

Να λειτουργούν αδιάκοπα 24 ώρες κάθε ημέρα 

Να εξυπηρετούν χιλιάδες αιτήματα πολιτών για εκδόσεις αδειών 

Να πραγματοποιούν πλήθος ελέγχων σε καταστήματα και χώρους συνωστισμού 

Να έχουν επωμιστεί -αδίκως μονομερώς- με την εφαρμογή των ληφθέντων αποφάσεων για τα μέτρα κατά της  COVID-19

Να λαμβάνουν μέτρα τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε πορείες, σε διαδηλώσεις και να ετοιμάζονται να ενισχύσουν Υπηρεσίες σε περιοχές υψηλού Τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Επειδή πλην του κλάδου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταστημάτων οι οποίοι για μεγάλο χρονικό δεν εργάζονταν λόγω μέτρων , οι υπόλοιποι κλάδοι εργάζονταν ( Ο.Τ.Α. Δικαιοσύνη ) με παράλληλη εφαρμογή των διατάξεων κατά του ιού όπως ακριβώς και το σύνολο των Αστυνομικών και Υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας :    

Ζητάμε άμεσα από την Πολιτεία να εντάξει το συντομότερο δυνατό σε επόμενο Φ.Ε.Κ. και την Ελληνική Αστυνομία στο πρόγραμμα των δωρεάν Self Tests -άμεσα και καθολικά. 

Μπορεί οι Αστυνομικοί να είναι κλάδος ο οποίος έχει εμβολιασμένους εργαζομένους λόγω διάθεσης των αδιάθετων εμβολίων , όμως αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Κανείς μας λοιπόν δεν θέλει , εφόσον υπάρχει πλέον και αυτό το ‘’ όπλο ‘’ στην μάχη κατά του ιού να θέσει σε κίνδυνο την οικογένεια του πρωτίστως .

Κανένας αστυνομικός δεν θα πρέπει να εμποδίζεται από το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του, τους συναδέρφους και την οικογένειά του. 

Δεν δεχόμαστε για ακόμα  μία φορά , να πληρώνουμε από τις μισθοδοσίες μας , τα αυτονόητα για την Υγεία μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου