Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επιτακτική η ανάγκη δυναμικής επαναλειτουργίας της Τράπεζας Αίματος και στην Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.



Η Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α. ως συνδικαλιστικός φορέας ο οποίος στέκεται διαχρονικά δίπλα στον συνάδελφο , συγχαίρει την Ένωση Αξιωματικών Αττικής για την ίδρυση τράπεζας αίματος. 

Η πρόσφατη αυτή  ενέργεια θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για την δυναμική επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος και στην Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας και την ενταντικοποίηση των δράσεων αιμοδοσίας, οι οποίες τα τελευταία έτη είναι, αν όχι ανύπαρκτες, τουλάχιστον πενιχρές και αναποτελεσματικές ως προς την άμεση κάλυψη αναγκών των μελών και την έμπρακτη στήριξή τους στις δύσκολες στιγμές.

Πέραν των ανωτέρω, η αιμοδοσία, ειδικότερα στις ημέρες μας και υπό τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω COVID19, είναι ιδιαιτέρως σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο σώζουμε ζωές συνανθρώπων και συναδέλφων μας με παράλληλα οφέλη -βάσει κλινικών ερευνών διεθνών πανεπιστημίων- και στον ίδιο τον αιμοδότη, όπως η μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων .

Ευελπιστούμε η πρόταση μας, στην επόμενη άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που αναμένουμε, να γίνει δεκτή και να αγκαλιαστεί όπως πρέπει από το σύνολο των συναδέλφων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου