Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»




«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία.

Την ίδια ώρα που οι Π.Ν.Π. και οι διαταγές για την πρόληψη συρρέουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες, ήρθε και μία διαταγή για την οποία μάλλον οι συντάκτες της δεν είχαν κατά νου το παραπάνω γνωμικό. 
Ζητήθηκε λοιπόν από την κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας ο  καθορισμός μίας Υπηρεσίας / Αστυνομικού Τμήματος, τα κρατητήρια του οποίου θα δέχονται κρατουμένους οι οποίοι θα έχουν διαγνωσθεί ως κρούσματα του ιού covid-19 ! 
Ο καθορισμός επομένως της επίσημης ‘’νέας Σπιναλόγκας‘’ σε εργασιακούς χώρους! 
Και ας υποθέσουμε ότι κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θεωρούν την ασθένεια ενός συναδέλφου ως πρόβλημα. Με τους πολίτες που θα έρθουν να εξυπηρετηθούν τι ακριβώς γίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική άποψη ότι το μικρόβιο έχει ανθεκτικότητα στον αέρα για 3 ώρες; Η εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων στις αστυνομικές Υπηρεσίες δεν τυγχάνει εφαρμογής ;
Και υπάρχει και ένα ακόμα ερώτημα αρκετών συναδέλφων τις τελευταίες ημέρες με βάση τα γεγονότα της πανδημίας. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με την ίδια σφοδρότητα σε χρήστες ουσιών οι οποίοι προφανώς και ανήκουν σε ευπαθή ομάδα (ιατρικά) για αδικήματα τα οποία ακόμα και τα ίδια τα δικαστήρια βάση των νέων οδηγιών για την πανδημία, προσπαθούν να αποφύγουν με διάφορα νομικά όπλα που κατέχουν στην φαρέτρα τους; Θα υπάρξει πρόβλεψη για τους ελέγχους της Τροχαίας στα ‘’ αλκοοτέστ ‘’ ;

Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε :

¡)Την ΑΜΕΣΗ μεταγωγή όλων των κρατουμένων στις φυλακές, όπου θα έπρεπε να είναι και όπου υπάρχουν και Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των ασθενειών τους .
¡¡)Τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των διοικητικών πράξεων προς εξυπηρέτηση των πολιτών την στιγμή που ουδείς άλλος φορέας πλέον, δεν λειτουργεί πλήρως ( Περιφέρειες , Δήμοι κτλ )  με άμεση εφαρμογή της παραγράφου  7 του Άρθρου 5 της Π.Ν.Π. όπου ορίζεται η μείωση κατά 50 % του ωραρίου εξυπηρέτησης .

Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι, πόσο τραγικό είναι την στιγμή που έκλεισαν ΚΑΠΗ και σχολεία, στους χώρους αναμονής της ΕΛΑΣ για ταυτότητες και διαβατήρια να συνωστίζονται ηλικιωμένοι και παιδιά μαζί με την παρέα τους ‘’ για να περάσει η ώρα ‘’.
Καλύτερα λοιπόν, έστω και τώρα να προσπαθήσει η Αστυνομία  να είναι μπροστά απ τα γεγονότα, παρά να τρέχει να τα προλάβει.
Όσο ακόμα μπορούμε και προλαβαίνουμε.   



                                                  Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου